Kurs

Vi arrangerer 2-dagerskurs i bruk av LCA-programvaren SimaPro. Disse er enten i form av felleskurs hvor flere firmaer deltar sammen, eller kurs som avholdes for en kunde. Kursene avholdes som regel i Oslo eller Sandvika, men på forespørsel kan vi også avholde dem andre steder. Kurset våren 2019 avholdes 6. - 7. mai.

Kurset forutsetter en viss kjennskap til LCA, og består for det meste av jobbing med å løse konkrete problemer i programmet.

Den første dagen gjennomgås LCA-metoden og programmets funksjoner, før man begynner å modellere et enkelt case.

På dag 2 modelleres mer kompliserte og realistiske case, og man tester ut mer avanserte funksjoner. Det er også mulig for brukerne å ta med egne problemstillinger og bruke dem direkte i kurset. Slik kan man få en kick-start på et nytt prosjekt!

Kursene er en fin anledning til å møte andre miljøfolk og diskutere LCA-relaterte problemstillinger.

 

Se kurskalenderen  for mer informasjon om når neste kurs arrangeres, eller ta kontakt gjennom skjemaet til høyre om du har spørsmål eller ønsker et eget kurs for din bedrift.

Kurs i miljørapportering

Vi planlegger også å tilby et spesialisert kurs i miljørapportering på organisasjonsnivå til bruk i miljøledelse. Dette kurset vil bli annonsert når det er ferdig utviklet.

Kurs skreddersydde miljøvurderingsverktøy

Særskilte kurs i å bruke skreddersydde miljøvurderingsverktøy, annonseres i de fora som er naturlige for det aktuelle verktøyet.

Hogne Nersund Larsen
Seniorrådgiver, Energi og miljø
T: +47 917 30 952
E: hognenersund.larsen@asplanviak.no

ANDRE ARRANGEMENTER

 • Arrangement Sted Dato
 • "Fagkveld for studenter: Sykkelhovedstaden" - i seminarserien Oslo europeisk miljøhovedstad 2019 Asplan Viak, Kongens gate 1, Oslo  24.04.19
 • Kurs i overvannshåndtering i arealplaner Oslo  24.04.19

  Norsk Vann avholder kurs i overvannshåndtering i arealplaner - Fordypningskurs

  Voldsomme regnskyll som fører til ekstreme overvannsmengder blir det stadig flere av. Vannet får ikke plass i sluk og rør og skal vi imøtekomme både dagens utfordringer og klimaendringer er vi nødt til å tenke nytt. Dette krever involvering av de som arbeider med vann og avløp, vei, park, arealplanlegging, byggesak, miljø, samferdsel, hydrologi og mange andre fag. Klimaet tar ingen hensyn – før eller senere er det din kommune som rammes. Hvor godt er du forberedt ?

  Å være føre var betyr at kommunen må gi nok rom til overvannet og planlegge for de gode løsningene. Dette krever samarbeid på tvers av ulike avdelinger, noe som ofte kan oppfattes som en særdeles krevende oppgave. Din kommune inviteres derfor til å delta på et kurs som handler om å skaffe kommunen den kompetanse som trengs, for å finne de gode løsningene for håndtering av overvann. 

  Kursets mål er å

  • øke kompetansen og bevisstheten om hvordan endringene i klima påvirker situasjonen med overvann i kommunene.
  • bidra til økt forståelse og samarbeid på tvers av enheter hos kommunale saksbehandlere.

  Kursholder fra Asplan Viak er Kim Haukeland Paus, Vann og miljø.

  Mer informasjon
   
 • Moldeprosessdagene 2019 Gardermoen  24.04.19 - 25.04.19
 • Seminar: Kom i gang! Kommuneplanlegging i et valgår Asplan Viak, Kjelleveien 21, Tønsberg – Statens park, bare en kort spasertur fra jernbanestasjonen  25.04.19
 • Vannbransjens innovasjonskonferanse 2019 Oslo  25.04.19

  Amalie Rage fra Asplan Viak er valgt ut til å presentere masteroppgaven sin på Vannbransjens innovasjonskonferanse i april 2019 i Oslo. Konferansen arrangeres av Tekna i samarbeid med Vannklyngen, Norsk Vann, VAnnforsk, Oslo kommune ved Vann og avløpsetaten og Oslo Europeisk Miljøhovedstad.

  Mer informasjon